Stránky

pátek 11. srpna 2017

Ariel a Elsa


•"Mami, já chci jíst! Mamí, já chci pití. Chci šatičky. Mami, chci pohádku. Mamí, chci smrkat! Chci lítat!"
○"A já chci jednorožce."
•"Tak já taky."
Tak jo...



Vyrobíte si ho s námi recy-hračku?
Pro dvě divoženky budete potřebovat čtyři ruličky z toaletního papíru, jutu, korálky, fix, barvičky, štětec, vodu, lepidlo, nůžky, papír, větvičky, zápal, chuť tvořit a špetku trpělivosti. :)


Dvě ze čtyř ruliček jsme zkrátily asi o 1/3, vytvořily si tak základ na hlavu a zbylé dvě použily na tělíčko. Všechny části potom holčičky pomalovaly barvičkami  podle své fantazie. (Meli jsem samozřejmě pomohla o chlup víc.)
Po zaschnutí jsme vystřihly ouška, domalovaly oči, nos, pusu a pustily se do dírkování.




Teda já s Lili. Amélie si našla jinou, zábavnější aktivitu. 
Rozhodla se uklízet... :)


Zpět k dírkám.
Ty jsme si nůžkami udělaly ve spodní části hlavy a horní části těla. Hlavu a tělo potom spojily jutou, zajistily suky.
Jupí, jednorožec má krk! :)


Pro nohy stačily čtyři dírky ve spodní části těla. Těmi jsme opět provlékly různě dlouhé provázky, zajistily suky a na konec navlékly korálky jako kopýtka. Jednorožec je po zhotovení o level zábavnější, když jde jeho cval slyšet. :)


Další čtyři dírky jsme udělaly v zadní části těla i hlavy, následně na středu těla a hlavy.
Co by to bylo za jednorožce bez rohu?
Dírkou bližší čumáčku jsme provlékly provázek jako roh,  do dírky nejvzdálenější  hned tři pro ocásek. Na ocásku doporučuji jutu rozmotat. Výsledek potom vypadá mnohem lépe. Stejně tak udělejte i v případě, že místo jednorožce tvoříte koníka, který na místě rohu bude mít hřívu. :)


 Do zbylých dvou natáhneme provázky nejdelší, jejich konce připevníme na větvičku.


Divadlo může začít.

Ariel je kobylka nafrněná, náladová a copatá. Má ráda život takový, jaký je, sluníčko, jídlo a v bříšku má duhu, protože je prostě šťastná a bezstarostná. Přestože má složitou povahu, má mnoho dobrých a milujících přátel. Jednou z nich je Elsa. Nebojácná a statečná 'jednorožkyně', která ráda tančí, zpívá, vypráví pohádky a poskakuje. Protože si jednou při poskakování po pasece zranila kopýtko, vysnila si křídla.  A protože věděla JAK SI PŘÁT, jednoho rána se probudila a ...


... vydala se na cestu. ♥


Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za milý komentář! :)